Sposób przygotowania
Mąkę pszenną wymieszać z zarodkami, otrębami i solą. Dodać wodę, wymieszać i wyrobić na elastyczne ciasto, jeśli ciasto będzie się bardzo kleiło można dosypać mąki. Odstawić na 20 minut. Wok obrócić dnem do góry i ułożyć na grillu. Poczekać aż się bardzo rozgrzeje. Ciasto podzielić na 10-12 części i jeśli nam warunki pozwalają to rozwałkować na oprószonym mąką blacie najcieniej jak się da, (jeśli nie mamy możliwości rozwałkowania ciasta to można je rozdusić w rękach i uformować cienkie placki) następnie ułożyć na woku i piec z każdej strony około 2-4 minut. Jeśli chcemy żeby placki były chrupiące należy je odstawić do ostygnięcia, jeśli chcemy aby były elastyczne i służyły nam jak tortille należy zaraz po upieczeniu włożyć je do plastikowej torby.