Sposób przygotowania
Migdały podprażyć na suchej patelni na średnim ogniu aż będą lekko brązowe. Odstawić żeby przestygły, następnie drobno posiekać. Cebulę i czosnek poddusić na oliwie z oliwek, aż będą miękkie, pod koniec dodać cynamon. Zdjąć z ognia, dodać do kuskusu. Miód dodać do wody (lub bulionu) wymieszać aż się rozpuści, zalać kuskus, tyle aby płyn był lekko ponad. Przykryć na około 10 minut, następnie wymieszać widelcem. Przełożyć do dużej miski, odstawić by wystygł. Filety z piersi przyprawić solą i pieprzem, następnie usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Wystudzić i pokroić w paski. Kurczaka razem ze skórką z i sokiem z cytryny dodać do kuskusu. Wymieszać, następnie posypać migdałami i miętą. Przyprawić solą i pieprzem.