Tuż przed mikołajkami odbyło się 3 spotkanie z cyklu Akademii Smaku! W Centrum Domowych Inspiracji ponownie zawrzało. Spotkanie przebiegło w parującej atmosferze przygotowywanych produktów.
Ewa Sypnik-Pogorzelska prowadziła pierwszą cześć spotkania przybliżając uczestnikom tajniki łączenia dobrych smaków z wartościami odżywczymi.
Podczas warsztatów zaproszeni goście mieli sposobność do przygotowania określonych produktów pod czujnym okiem eksperta kulinarnego Tomasza Szymańskiego.
Oto krótkie menu i fotorelacja ze spotkania:
Przekąski: bagietka z humusem, cieciorka prażona na słodko, koktajle na słodko na bazie kukurydzy i banana/mango/pomarańczy
Przystawka: sałatka z brokuła, mango, kurczakiem wędzonym, dressingiem jogurtowym i morwą białą
Zupa: krem z groszku z trawa cytrynowa i mlekiem kokosowym
Danie główne: wege burgery
Deser: ciasto czekoladowe z fasola czerwona.
Wszystkie przepisy dostępne w E-magazynie do pobrania.
Zobacz filmową relację z warsztatów: