Jedz dla dwojga a nie za dwoje! Tak radzi ekspert mgr inż. Ewa Ceborka – Scheiterbauer, prowadząca wykład podczas listopadowego spotkania Akademii Smaku. Dietetyk zwracała szczególną uwagę na prawidłową dietę, zbilansowane i pełnowartościowe produkty, stanowiące podstawę zdrowego rozwoju dzieci.
Warsztaty prowadziła Julita Strzałkowska, znawczyni zdrowej i ciekawej kuchni, właścicielka bloga wrzacakuchnia.pl a przede wszystkim doświadczona mama. Uczestniczkami spotkania były „upieczone” jak i przyszłe mamy.
Na stołach królowały: kasza jaglana, gryczana, kuskus, ryz brązowy. Uczestniczki warsztatów mogły wspólnie przygotować niezwykle smaczny sernik jaglany lub placuszki z kaszy gryczanej podawanej z humusem lub dipem z pieczonych buraków.
Te i inne przepisy można ściągnąć w elektronicznym wydaniu E-magazynu Akademia Smaku.
Zobacz filmową relację ze spotkania: