Nowa linia wafli ryżowych. Wafle są cieńsze, bardziej kruche i delikatne.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1603kJ |
379 kcal | |
Tłuszcz | 4,4g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0g |
Węglowodany | 72,9g |
- w tym cukry | 0,9g |
Błonnik | 8,2g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 0,5g |
Zawierają wiele cennych witamin, składników mineralnych i błonnika. W opakowaniu jednostkowym znajduje się 15 sztuk. Jeden wafel to tylko 19 kcal.
Warto skusić się na wafle wieloziarniste, ponieważ:
- wafel ryżowy jest wzbogacony o 4 rodzaje ziaren: kaszę jaglaną, kaszę gryczaną, kukurydzę, sezam
- zawierają bogactwo witamin i składników mineralnych (żelazo, magnez)
- zawierają cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, które m.in. zapobiegają chorobom krążenia, obniżają ciśnienie krwi, regulują pracę układu nerwowego
- nie zawierają glutenu