Sposób przygotowania
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej. Pieczarki oczyścić, wyciąć nóżki, posiekać drobno i dusić kilka minut na oleju, dodać mięso i smażyć często mieszając, by nie zbijało się w duże kawałki. Wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek ułożyć na dużej blasze do pieczenia wyłożonej papierem, każdą napełnić farszem z kaszy i mięsa, przykryć całość folią aluminiową i piec 25 minut w 180 st.C, na ok 10 minut przed końcem zdjąć folię. Cebulę drobno posiekać, dusić na oleju razem z tymiankiem, na niewielkim ogniu, aż zmięknie i nabierze złocistego koloru. Bulion wymieszać z mąką, zalać cebulę i gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Zmiksować blenderem, aby nabrał kremowej konsystencji i polać gotowe pieczarki.