„Nasza kasza” to temat przewodni szóstego spotkania z cyklu warsztatów kulinarnych Akademia Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Warsztaty odbyły się 27 marca w Centrum Domowych Inspiracji, gdzie zaproszeni goście testowali różne rodzaje kasz, przyrządzając słodkie i wytrawne potrawy. Menu przygotowane było zarówno dla wiernych miłośników kaszy jak i dla tych, którzy lubią kulinarne eksperymenty.
Rolę eksperta spotkania „Nasza kasza”, którego głównym patronem była firma Kupiec, pełniła Monika Mrozowska – aktorka telewizyjna, autorka książek kucharskich oraz propagatorka zdrowego i aktywnego stylu życia. Szefami kuchni byli Mikołaj Rey i Maciej Koźlakowski z programu Masterchef. Podczas pierwszej części spotkania Monika Mrozowska opowiedziała o walorach smakowych i zdrowotnych kasz, a także niezliczonych możliwościach jej zastosowania w kuchni. Warsztatowa część spotkania pozwoliła uczestnikom przygotować „zdrowe nie nudne” potrawy z wykorzystaniem produktów marki Kupiec. Pierwszym daniem z kaszą w roli głównej był podany na słodko budyń z kaszy jaglanej według Moniki Mrozowskiej. Pod przewodnictwem obu szefów kuchni powstały pozostałe niebanalne dania takie jak: golas lubelski na bazie kaszy gryczanej, pęczakotto bałtyckie, portobello faszerowany kaszą jęczmienną i świeża sałatka z pęczaku . Na koniec warsztatów odbyła się wspólna degustacja wszystkich potraw.