Crunchella powstaje prze krótkotrwały proces ekspandowania surowca.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1582 kJ |
373 kcal | |
Tłuszcz | 1,3g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 78,5g |
- w tym cukry | 5,1 g |
Błonnik | 3,3g |
Białko | 10,2g |
Sól | <0,01 g |
Wafle Crunchella:
- są niskokaloryczne i lekkostrawne, ale jednocześnie pożywne;
- są chrupkie i kruche;
- wyróżnia je delikatny smak, świeżość i złocisty kolor;
- nie zawierają konserwantów;
- są zdrowe i dietetyczne;
- nie zawierają cukrów oraz sztucznych barwników i aromatów;
- stanowią źródło błonnika;
- są polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę – wspomagają odchudzanie (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie);
- są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa;
- są idealne do przygotowania deserów;
- znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami.