Są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1580kJ |
374 kcal | |
Tłuszcz | 3,3g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8g |
Węglowodany | 73,3g |
- w tym cukry | 1,4g |
Błonnik | 8,4g |
Białko | 8,5g |
Sól | <0,01 g |
Wafle ryżowe:
– produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej
– stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)
– posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)
– zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne
– są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku
– nie zawierają cholesterolu
– nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych
– są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa
– znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami