Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni przełożyć do miski, odstawić. Pokroić w paski paprykę, usuwając gniazda nasienne. Oczyścić małże. Krewetki oczyścić z pancerzyka. Pokroić filety w kostkę.
Podsmażyć plasterki chorizo na patelni. Na tej samej patelni dla wzbogacenia aromatu, podsmażyć kolejno kalmary i krewetki przez 2 min. Na patelni podsmażyć paprykę i paprykę w proszku. Następnie dodać kuskus i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, wcześniej przygotowaną cebulę z czosnkiem i wlać wywar rybny. Dodać zielony groszek krewetki i kalmary, wymieszać wszystko dokładnie następnie ułożyć na wierzchu filety, małże, gotować na małym ogniu, dopóki cały wywar nie zostanie wchłonięty przez kuskus, a małże się nie otworzą.