Sposób przygotowania
Ugotować kuskus wg przepisu na opakowaniu. Doprawić solą i pieprzem.Obrać warzywa, następnie pokroić je w drobne słupki. Posiekać pietruszkę. Pojedynczo namaczać płaty papieru ryżowego w letniej wodzie. Kiedy płat papieru ryżowego namoknie odsączyć go na ściereczce, następnie przełożyć na deskę. Na jedną część płatu nałożyć ok. 2 łyżki kuskusu, kilka słupków warzyw i posiekaną pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, następnie zwinąć w rulon, zamykając końce do środka, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. W ten sam sposób przygotować pozostałe sajgonki.
Rozgrzać frytkownicę do temperatury 190 stopni i smażyć sajgonki w głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odsączyć sajgonki przy użyciu ręcznika papierowego. Podawać na liściu sałaty, z sosem do sajgonek.