Sposób przygotowania
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Gotowy ryż umieścić w trzech oddzielnych miseczkach. Przez ok. 15 min. gotować filety z kurczaka w wodzie z dodatkiem soli. Następnie pokroić mięso w drobne paski. Posiekać drobno cebulę, umyć sałatę i główki pokroić w paski. Całość wymieszać z pierwszą miseczką ryżu, dodając łyżkę majonezu i przyprawy. W celu przygotowania drugiej porcji, sparzyć pomidora i usunąć z niego skórkę oraz pestki – drobno posiekać. Pokroić w krążki białą część pora. Odsączyć tuńczyka. Składniki wymieszać, dodać ryż, majonez i przyprawy.
Trzecią porcję przygotować mieszając ryż z warzywami (papryką, pomidorem, sałatą i cebulą). Doprawić do smaku, wymieszać z łyżką majonezu.
Potrawę podawać na upieczonych tacos, czyli na kukurydzianych plackach. To popularne danie kuchni meksykańskiej, a przy okazji zdrowa żywność przepisy takie jak ten urozmaicą dania z ryżem.
Tacos to jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Są to placki kukurydziane, które nadziewa się różnymi farszami.