Sposób przygotowania
Kawałki wołowiny rozbijamy cienko tłuczkiem na kotlety, każdy oprószamy solą i pieprzem czarnym, jedną stronę smarujemy musztardą, układamy małe kawałeczki ogórka kiszonego i czosnku, zwijamy zrazy i spinamy wykałaczkami. Smażymy do rozgrzanym oleju, z każdej strony. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. W tym czasie przygotowujemy resztę: wieprzowinę doprawiamy przyprawą do mielonego, pieprzem ziołowym, solą i mieszamy z przysmażoną cebulką, wyrabiamy zwartą masę, formujemy 3 podłużne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Filety rybne oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, moczymy w jajku i bułce tartej (lub mące) i smażymy z obu stron na złoty kolor. Ryż i obie kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniach. Rozkładamy na trzech talerzach, tak by na każdym była porcja ryżu i obu kasz. Na ryżu układamy rybę, na kaszy jęczmiennej mielone, a na kaszy gryczanej zraziki wołowe. Do tego dania można podać różne sosy, np. musztardowy, pieczeniowy i jogurtowy.